perjantai 30. maaliskuuta 2012

Ahdistus

Aurinko paistaa ulkona, kevätsää kauneimmillaan. Mieli onkin sitten ihan toista maata. Viime aikoina on käynyt mielessä, että pitäisiköhän lopettaa koko yritysprojekti. Yksin sitä on hankala toteuttaa. Mieheni on viime kuukausina ollut yhä oikukkaampi ovulaation aikoihin (kenellä tässä on kuukautiskierto?!?), hän on toistuvasti luistanut petipuuhista juuri niinä "kriittisinä" päivinä, kehittänyt riitaa tai muuta vastaavaa, ettei tarvitse ryhtyä hommiin. Asiallisesti ja suoraan hän ei ole minulle sanonut, että hän ei lasta halua, mutta pakko kai se on minunkin toisen teoista päätellen osata luovuttaa. On tästä yritetty puhuakin, mutta ratkaisevina päivinä kaikki käydyt järkevät keskustelut unohtuvat.

Olen tämän asian kanssa aika yksin, siksi avaudun siitä tänne. Tuntuu, että kaikilla miehet ovat ihan sata lasissa hommassa mukana. Olenko ainoa, joka yrittää taistella tuulimyllyjä vastaan? Ihmetyttää, miksi mies alunperin halusi alkaa yrittämään, kun nyt tuntuu kelkka kääntyneen. Ajatukseni ovat aika sekavia, varmaan kirjoituksestanikin sen huomaa. Normaalisti ajattelisin, että "nou hätä, kyllä tämä tästä ajan kanssa", mutta siinäpä se, biologinen kello tikittää eikä aikaa ole tuhlattavaksi tässä asiassa.

3 kommenttia:

 1. En usko että olet yksin tuon tilanteen kanssa. Ainakaan meillä ei aina mene yritysjutut ihan samoilla sävelillä miehen kans, ja tuulimyllyjä vastaan taistelu kuulostaa kovastikin tutulta hetkittäin.

  Aikaisempien postaustesi perusteella voisin veikata, että ehkä miestäsi pelottaa että hänessä onkin jotain vikaa (jos ei vieläkään ole simppatestiä vienyt tutkittavaksi). Välttämällä yritystä voi sitten välttää epäonnistumisenkin, eikä "tarvitse" etsiä vikaa muusta kuin ajoituksesta.

  VastaaPoista
 2. En tiedä oletko lukenut blogiani, mutta käypä vilkaisemassa, valitse vaikka vain Mies-kategoria kirjoituksista. Melkoista vääntöä meilläkin oli varsinkin kun edessä häämötti siirtymä insseistä IVF:ään. Meidän kohdalla voidaan sanoa että kaikin puolin loppu hyvin, kaikki hyvin, toivotaan että tekin saatte asiat puhuttua selviksi.

  VastaaPoista
 3. Miehille saattaa olla tosi kova paikka se, että heissä on jotain vikaa. Vaikka se on kova paikka naisillekkin, niin monesti tuntuu että miehille se on isompi asia jos vika löytyykin itsestä. "Miehuus" taitaa olla semmoinen juttu, mitä meidän naisien on vaikea aina ymmärtää =/

  Toivottavasti saatte asiat eteenpäin, eivätkö hoidot jumitu siihen näytteeseen.

  VastaaPoista