lauantai 27. lokakuuta 2012

1. clomikierto

Kävin keskiviikkona jälleen paikassa, josta taitaa tulla varsin tuttu lähiaikoina - naisten poliklinikalla. Lääkäri ultrasi ja tarkisti, että esteitä hoidon aloittamiselle ei ole. Viimekäynnillähän löytyi kysta ja myooma, mutta nyt kysta oli poistunut. Myoomasta ei ole haittaa hoidoissa. Niiden puolesta hoito siis voitaisiin aloittaa.

Ongelma olikin tulla siitä, että aluksi ei meinannut löytyä lääkäriä 10. kiertopäivälle, jolloin täytyy käydä ultrassa. Lääkäri kerkesi jo sanoakin, että "Joudumme ilmeisesti siirtämään hoidon seuraavaan kiertoon.". Minä sitten varovaisesti vielä kysäisin, että "Eikö se tosiaankaan ole mahdollista tässä kierrossa?" Se oli hyvä liikku, sillä lääkäri pyysi hoitajan käymään tarkistamassa vielä varmuuden vuoksi varauslistan. Kohta hoitaja palasikin hyvien uutisten kera, sain peruutusajan. Tuuri oli todellakin myötä ja ensimmäinen hoitokerta on nyt käsillä!

Olen napsinut kp 3 lähtien clomifeneja 2 kpl kerran päivässä. Tätä kestää kp 7 asti. Kp 8 pistän puregon-piikin. Clomifeneilla on tehtävänä kypsyttää munasoluja, kuten myös puregonilla.Tällä hetkellä, kolmen clomiannoksen jälkeen, olen tuntevinani pientä "toimintaa" munasarjoissa. Jotakin turvotuksen tapaista.

Ilmeisesti ultrat eivät jää pelkästään kp 10 tehtävään ultraan, vaan niissä täytyy rampata useamminkin. Tämä on todella ongelmallista työni kannalta. Meidän alalla töistä "poissa piipahtaminen" ei tapahdu ihan noin vain, vaan aiheuttaa aina melkoisia järjestelyitä. En ole halunnut esimiehelleni mitään mainita hoidoista, vaikkakin se varmaan helpottaisi asiaa. Koen kuitenkin, että itselleni se aiheuttaisi lisäpaineita. Esimieheni pystyisi kyllä hetkessä googlaamaan lääkärintodistuksessa olevan koodin perusteella, minkä vuoksi kävin lääkärissä.  Tiedä vaikka olisi sen jo tehnytkin.

Olotila on, voisiko sanoa, valpas. Ei varsinaisesti toiveikas, mutta sellainen "tuntosarvet ylhäällä" ja utelias. Uutta boostia kyllä antoi tämä ensimmäinen ihkaoikea hoitokerta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti