tiistai 23. elokuuta 2011

Pattitilanne

Minä ja miesystäväni olemme molemmat "mulle kaikki heti nyt" -ihmisiä. Haluamme, että se mikä milloinkin juolahtaa mieleen, tapahtuu välittömästi. Malttia löytyy heikonlaisesti.

Tämän luonteenpiirteen vuoksi olemme nyt ajautuneet melko syvälle allikkoon. Siltä ainakin tällä hetkellä tuntuu. Aiemmin ajatus vauvahaaveista sai meidät helpostikin ryhtymään toimeen ovulaation aikoihin, jotta projekti saisi joskus toivotunlaisen päätöksen. Viime kierrossa alkoi näkyä selkeitä merkkejä pakkopullamaisuudesta. On niitä aiemminkin ollut, mutta uskon, että kuitenkin normaalissa määrin. Tässä kierrossa tuntuu iskeneen totaalinen turnausväsymys. Molempia ahdistaa pelkkä ajatuskin puuhastelusta. Kaikki luonnollisuus ja spontaanisuus on kadonnut. Tämä asia surettaa minua valtavasti tällä hetkellä. Olemmeko tuhonneet lopullisesti jotakin suhteestamme sen vuoksi, että teimme siitä liian suunnitelmallista? Ja miten ihmeessä onnistumme saamaan lapsen alulle, jos tämä näin hankalaksi menee?

Olen yrittänyt miettiä, miksi moinen romahdus tuli. Emme (muka) jaksa enää yrittää, koska se ei ole tuottanut tulosta tähänkään mennessä. Vauvahan pitäisi meidän malttamattomien mielestä saada alulle nyt heti. Pettymyksen tunteet ovat niin musertavia, että motivaatio on nolla.

Toivon todellakin, että mieliala lähtee nousuun ja että tilanteemme paranisi. Jostakin pitäisi saada uutta potkua ja luottoa siihen, että yrittäminen palkitaan vielä. Tämä mieliala on poikkeuksellista siinäkin mielessä, että yleensä ovulaation lähestyessä olen tarmoa täynnä ja hitusen positiivisellakin fiiliksellä, mitä tulee projektiin.

3 kommenttia:

 1. Ymmärrän tilanteesi täysin. Tuntuu hölmöltä, mutta yksi syy muiden tärkeämpien joukossa raskaaksi tulosta on se, että seksielämä palaisi jälleen normaaliksi.

  En tiedä, onko seuraavasta ajatuksesta apua, koska ehdottamaanihan te juuri ette halua. Jotkut ovat kokeilleet sitä, että jättävät yrityksen väliin parin kuukauden ajaksi. Se saattaisi tuoda taas sitä entistä spontaaniutta petihommiin. Just a thought..

  PS. Jossakin muuten annettiin vinkki, että punaiseen pukeutuminen nostattaisi seksihaluja. Kaikkea voi kokeilla?

  VastaaPoista
 2. Itse käyn pääni sisällä tätä pattitilannetta. Puuhastelun pitäisi olla spontaania kivaa, mutta pakko silti laskeskella päiviä, jotta osuis ovulaation kohdalle edes joten kuten. Hyvin hankalaa ja stressaava omasta mielestäni. Jaksamista sinne!

  VastaaPoista
 3. Tämä on haaste parisuhteessa. Tästä pattitilanteesta ei lienee pääse ilman, että asiaan yrittää yhdessä puolison kanssa löytää juuri siihen parisuhteeseen sopiva ratkaisu. Keskusteleminen, rehellisyys ja avoimuus tuo varmasti uusia ulottuvuuksia ja ehkä jopa uusia näkökulmia. Meillä tilanteeseen auttoi keskustelun lisäksi huumori itse "ei-niin-spontaanissa" hetkessä. Se vapauttaa tunnelmaa ja lisää sitä molempien hetkessä läsnäolon tunnetta. Huumorilla viittaan enemmän siihen, että osataan yhdessä nauraa tilanteen absurdisuudelle, ja jos vitsiäkin osaa heittää, niin mikäs siinä :)

  VastaaPoista