tiistai 2. elokuuta 2011

Ovulaatioihmettelyä

Eilen oli kp 14 ja olin jostakin syystä aivan varma, että ovulaatio sattuu sille päivälle. Totta kai se sattuu, niinhän kävi viime kierrossakin. Kiertoni kun keskimäärin ovat 28-29 pv. ja kroppani toimii niiltä osin hyvin. Aluksi ajattelin, että en ala edes testaamaan, mutta sitten muistin, että viime kuulta jäi yksi testitikku käyttämättä. Käytin sen...mutta testi näytti negaa. Hups. Nyt täällä pohdiskelen, että mihin se ovis meni? Joko se oli? Vai onko se vasta tulossa? Tai se kaamein vaihtoehto, ovuloinko edes joka kierrossa? Tiedän, että yhden testin perusteella ei kannata juurikaan mitään päätelmiä tehdä tai paniikkia kehittää, mutta herättäähän se kysymyksiä... Ei olisi pitänyt testata, tästä lähtien pysyn kaukana kaikenmaailman testeistä. Ehkä.

2 kommenttia:

  1. Ovulaatiotestithän näyttää plussaa 24-36h ENNEN ovulaatiota. Lisäksi luteaalivaihe (aika oviksesta menkkoihin) ei välttämättä ole aina 14 päivää, vaan voi vaihdella hyvin 10-16 päivän välillä.
    Ja tosiaan, ovistestit eivät ole mitenkään täysin varmoja. Keskustelupalstat ovat täynnä juttuja ihmisistä, jotka raskautuneet, vaikka testiin ei koskaan saanut plussaa. Älä siis stressaa asiasta!

    VastaaPoista
  2. Mä uskon et ovulaatio voi tosiaan tulla muutenkin kuin puolessä välissä kiertoa. Ja oon kuullut et joka kuukausi ei välttämättä ovuloi, vaikka kaikki oliskin ihan ok. Ehkä ovulaatio antaa vielä odottaa itseään tässä kierrossa :)

    VastaaPoista