tiistai 26. heinäkuuta 2011

Uusi startti

Täällä on ollut aika tasaista tallaamista, kierron alkupäiväthän ovat tunnetusti melko tylsiä lapsentekoa ajatellen. Kp 8 on nyt meneillään ja uutta yritystä pikkuhiljaa aloiteltu. Aikainen lintu madon nappaa, vai miten se meni. Tässä kierrossa olen turvautunut yhteen vippaskonstiin, greippimehuun. Liekö sillä vaikutusta, mutta sama kai se on kokeilla. Vankkaa tieteellistä näyttöä sen toimivuudesta tuskin on, mutta en usko, että siitä haittaakaan on.

Viime aikoina olen kuullut melko monen tutun suusta kommentteja/vihjeitä/uteluja, jotka liittyvät lapsenhankintaan. Viimeksi tänään kummitätini vihjaili varsin selkeästi, kuinka "teidänkin alkaisi olla jo aika hankkia lapsi". Myös äidiltäni tulee aika-ajoin vihjauksia vauvasta. Vieraammat henkilöt saattavat karskisti kysyä: "No, koskas teille tulee tommonen?" (kuten vasta eräissä juhlissa saimme kuulla, paikalla oli pieni vauveli). Siinä sitten yritän hymistä jotakin ympäripyöreää ja yritän ohittaa tilanteen pikaisesti. Eivät ne kysymykset ja utelut minua ole kuitenkaan koskaan loukanneet, ei niitä kukaan ole pahalla sanonut. Sitten voisi ehkä kirpaista, jos yritystä olisi takana reilusti pidempään.

Tällä hetkellä minulla ei siis ole vauvauteluihin muuta kuin eioota, mutta toivon niin kovasti, että joku päivä saan vastata esimerkiksi äidilleni, että "sinusta taitaa tulla mummi" (hänestä tulisikin ihana sellainen). Sitä päivää odotellessa... Jatkamme yritystä.

3 kommenttia:

 1. Kyllä ihmiset on välillä ajattelemattiomia! Eikä se utelu siihen pääty, kun se lapsi tulee. Sitten alkaa utelu, että imetätkö, tuleeko maitoo, jouduttiinko synnytyksessä leikkaan jne. En ole yleensä tottunut tisseistäni ja "tiedät-kyllä-mistä" puhuun vieraiden, tai edes tuttujen ihmisten kanssa, joten miksi pitäis asiaan tehdä muutos lapsen tultua :)

  VastaaPoista
 2. Hienovaraisia vihjailua kuulee usein ja pahintahan olis jos vastais, että joo lasta yritetään. Sehän vasta aiheuttaiskin kysymystulvan :)

  VastaaPoista
 3. Hanna: Meitä on moneen junaan, jotkut tuntuvat elävän toisten juoruilla ja varmaan siksi kyselevät kaikkein arimmatkin asiat. Joskus tuntuu, että juuri em. ihmisten mielestä äiti-ihmiset ovat "vapaata riistaa", joita saa piinata mitä ihmeellisimmillä kysymyksillä. :)

  Luna: Kuin myös olen huomannut, että mitä niukemmin ja ympäripyöreämmin asian sivuuttaa, sen parempi. :)

  VastaaPoista