sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Soutaa, huopaa

Kyllä ihmismieli on sairas. Tajusin juuri, että olen viime aikoina miettinyt todella paljon sitä, että se ei ehkä olisikaan katastrofi, jos emme ikinä lapsia saisikaan. Lapsettomana pariskuntana meillä olisi mahdollisuus matkustaa vaikka joka vuosi parikin kertaa ulkomaille. Koti olisi rauhallinen ja siisti, ei lasten mekastusta eikä sotkuja. Voisi elää ihanan itsekästä ja huoletontakin elämää. Oi kuinka paljon lapset toisivatkaan mukanaan huolia ja unettomia öitä.

Mitäpä sitä valehtelemaan, näitä mietteitä minä olen viime aikoina mielessäni pyöritellyt. Toivottavasti minua ei polteta roviolla niiden tai ailahtelevaisuuteni vuoksi.

3 kommenttia:

 1. Älä huoli ajatuksiasi. Minut tässä saisi polttaa roviolla, kun ensin odottaa lasta 7 vuotta(vuosia siis siksi, kun mies ei heti lapsia halunnut) ja mielessä käy aivan samanlaisia ajatuksia kuin sinulla.

  Välillä siis ajattelee, kuinka elämä olisi helpompaa, kun saisi tosiaan nukkua mielin määrin ja tehdä asioita vapaaammin. Näinhän se onkin. Me ihmiset vaan ollaan tällaisia välillä, mutta minusta se on ihan terve merkki.

  Tällaiset asiat ovat isoja ja peruuttamattomia, joten on ihan hyvä välillä miettiä suunnitelmiaan.

  Toivotan sinne mukavaa ja rauhallista joulun odotusta sekä onnea hoitoihin! :)

  VastaaPoista
 2. Varmaan melkein jokaiselle tulee myös tuollaisia ajatuksia kesken toiveiden. Minullekin on tullut ja kirjoitinkin siitä joku aika sitten...loka-marraskuussa kai.

  Oikeastaan juuri tuollaiset ajatukset on antaneet tosi paljon lepoa mielelle ja jaksamista odottaa. Oonkin yhtäkkiä myös hyvin tyytyväinen kahdestaanoloon, vaikka toivonkin meille vauvaa. Ei kuitenkaan ole kiire mihinkään. Kuten pupuliini sanoi, on ihan hyvä välillä "tarkistaa" suunnitelmiaan, koska kyse on niin isoista asioista. Ja itse ainakin osaan nyt keskittyä paremmin nauttimaan tämänhetkisestä arjesta ja niistä asioista, jotka ei ehkä ihan heti sitten ole mahdollisia vauvaperheenä.

  VastaaPoista
 3. Ihan totta pupuliini ja tyttöankka, ison asian kanssa ei kannata hötkyillä. Ja väkipakolla harvoin hyvä tulee muutenkaan.

  VastaaPoista